Hoeveel kunt u besparen met LED verlichting?

Hoeveel kunt u besparen met LED verlichting?

LED verlichting kan voor een hoge besparing zorgen. Door lampen met een hoog verbruik te vervangen door LED-lampen, kunt u op jaarbasis al snel tientallen euro’s besparen. LED verlichting verbruikt gemiddeld 6W per lamp; een groot verschil met de standaard lampen.

Uit onderzoek blijkt dat huishoudens gemiddeld 3500 kWh per jaar verbruiken. Een standaard gloeilamp verbruikt ongeveer 60W. Met 10 tot 15 lampen in een huishouden (welke gemiddeld 3 uur per dag branden) loopt dit op tot maar liefst 15 tot 20 procent van het totaalverbruik.

 

 

Hoe hoog is de besparing?

Standaard lampen verbruiken 10 maal het aantal Watt in vergelijking met LED verlichting. De besparing is dus aanzienlijk. Maar LED verlichting komt met een hogere investering dan de standaard lampen. De kosten de huidige verlichting te vervangen met LED verlichting ligt rond 200 euro.

 

Met een gemiddelde prijs van 23 cent per kWh verbruiken standaard lampen 161 euro per jaar (700 kWh maal 0,23). Maar LED verlichting verbruikt slechts 16,10 per jaar (70 kWh maal 0,23). De besparing ligt dus op maar liefst 145 euro per jaar.

 

Met een kostprijs van 200 euro zal LED verlichting zich al binnen anderhalf jaar uitbetalen. Maar daar blijft het niet bij, want u bespaart ook op de aankoopprijs.
 

 

LED verlichting kent een hoge duurzaamheid

Uw LED verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan de standaard vormen van verlichting. De LED verlichting van Ledika heeft een levensduur van 20.000 tot 40.000 uur. Dit is 2 tot 4 keer langer dan een spaarlamp en maar liefst 20 tot 40 keer langer dan een gloeilamp.

 

U hoeft uw verlichting dus minder vaak te vervangen. Dit telt mee bij de besparing, omdat u flink op de kosten van uw verlichting kunt besparen. Wat betreft verbruik liggen de prijzen door deze verlengde levensduur 2 tot 40 keer lager dan bij spaar- en gloeilampen.

 

Bij een gemiddeld verbruik van 3 uur per dag gaat LED verlichting meer dan 10 jaar mee. Het is dus een stuk interessanter om voor LED verlichting te kiezen.
 

 

Dezelfde helderheid met LED verlichting

Met LED verlichting krijgt u dezelfde verlichting die u met uw huidige verlichting gewend bent. Er wordt bij verlichting gesproken over lumen; de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Een gloeilamp van 60 Watt heeft een lichstroom van 720 tot 900 lumen, maar heeft een efficiëntie van 8%. Slechts 8 procent van het licht wordt verspreid.

 

Een LED-lamp heeft een lichtstroom van 240 tot 360 lumen, maar heeft een efficiëntie van maar liefst 25%. De helderheid van beide soorten verlichting is dus gelijk, maar de kosten verschillen aanzienlijk.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.