Gebruik LED-lampen om geld te besparen

In de meeste huishoudens kan al snel tot 15% elektriciteit worden bespaard wanneer men overstapt op LED-verlichting.

Gebruik LED-lampen om veel geld te besparen met het verlichten van uw woning, tuin of andere locatie. In de meeste huishoudens kan al snel tot 15% elektriciteit worden bespaard wanneer men overstapt op LED-verlichting. U bespaart enkele tientjes tot honderd euro per jaar en u helpt het milieu een handje door voor energiezuinige verlichting te kiezen. Een gloeilamp verbrandt meer stroom dan een LED-lamp en is vaak eenvoudig te vervangen.

 

Besparen met LED-verlichting

Wanneer u een lamp van 50 watt vervangt met een LED-lamp kunt u ongeveer een tientje per jaar besparen. Op deze manier heeft u een LED-lamp van vijf euro al binnen een half jaar terugverdiend. Hier hebben we de langere levensduur van LED-lampen nog niet eens meegerekend! Ook wanneer uw gloeilamp nog niet aan vervanging toe is loont het om deze voor een LED-lamp te vervangen.

 

Welke LED-lamp kiezen?

Bent u overtuigd van LED-verlichting? Dan is het tijd om voor een LED-lamp te kiezen. LED-verlichting wordt steeds beter en elk jaar komen er dan ook weer andere lampen op de markt. U kunt kiezen voor een huismerk van de bouwmarkt, een LED-lamp van Philips of een onbekend Aziatisch merk.

 

Uiteraard zoekt u een lamp waarvan de lichtsterkte hetzelfde is als bij de gloei- of spaarlamp die u vervangt. Wanneer u een gloeilamp vervangt voor een LED-lamp heeft u een wattage nodig dat ongeveer zeven tot acht keer zo laag ligt. Vervangt u een normale TL buis voor een TL buis met LED-verlichting? Dan heeft u een wattage nodig dat drie keer zo laag ligt.

 

Bij Ledhandel.nl werken we met het merk Ledika. Het merk is laag geprijsd en daarvoor wordt niet ingeboet op de kwaliteit.

 

Energiezuinig en beter voor het milieu

LED-verlichting is energiezuinig en beter voor het milieu. Het stroomverbruik is voor 99% verantwoordelijk voor de milieubelasting van een lamp doordat stroom nog steeds voor het overgrote deel wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van steenkool en gas komt CO2 vrij waardoor het klimaat verandert en er vervuilende stoffen in onze omgeving komen. Doordat LED-verlichting minder energie verbruikt kunt u het milieu een handje helpen! Steeds meer partijen zien in dat LED-verlichting belangrijk is om ons milieu zo min mogelijk schade toe te brengen.

 

LED-verlichting gebruiken

Gebruikt u LED-verlichting? Dan kunt u het verbruik daarvan verbeteren om nog minder energie te verspillen. Volg de volgende stappen om het verbruik van uw verlichting te verbeteren:

 

  1. De indeling van de woning is bepalend voor het gebruik van verlichting. Ga slim om met daglicht door de locaties waar u vaak verblijft in de buurt van een raam te creëren. Denk aan uw werkplek, eettafel of plek waar u leest.
  2. Gebruik alleen de lichtpunten die u nodig heeft. In de meeste woningen is meer verlichting aanwezig dan daadwerkelijk noodzakelijk is. Bevindt u zich niet in bepaalde ruimtes? Schakel de verlichting dan uit of gebruik een bewegingsmelder waardoor dit automatisch zal gaan.
  3. Verf muren en plafonds in lichte kleuren. Op deze manier heeft u minder verlichting nodig en verbruikt u minder energie.

 

Bronnen:

http://www.consumentenbond.nl/spaarlampen/extra/Verlichting-besparen/

http://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/apparaten-en-verlichting/energiezuinig-verlichten/

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.