Welke LED-lampen heeft u nodig om 12V halogeen te vervangen?

Bij het vervangen van een 12V halogeenlamp voor een LED-lamp is het van belang om op een aantal zaken te letten.

Wanneer u een 12V halogeenlamp gaat vervangen voor een LED-lamp is het belangrijk om u te realiseren dat u met een transformator te maken heeft. Er bestaan drie verschillende 12V transformatoren waar u rekening mee dient te houden bij het vervangen van de 12V halogeen voor een LED-lamp.

 

Gewikkelde transformator

De gewikkelde transformator kan minimaal worden belast en werk alleen goed als er minimaal 20 Watt aan lampen wordt aangesloten. De transformator geeft niet altijd precies 12V en door verhoogde spanning kan een LED-lamp bij deze transformator dan ook al snel te warm worden. U herkent de transformator aan het forse gewicht en wanneer deze bij gebruik begint te zoemen. De transformator verbruikt ongemerkt iets meer energie dan nodig.

 

Elektronische transformator

Een elektronische transformator is lichter dan de gewikkelde transformator. De transformator is vaak ongeschikt voor LED verlichting doordat de minimale belasting te hoog is. De minimale belasting wordt aangegeven op de transformator en daaruit maakt u direct al op dat deze transformator ongeschikt voor LED is.

 

LED transformator

Een LED transformator wordt ook wel een gestabiliseerde transformator genoemd. Zoals de naam als doet vermoeden is de LED transformator geschikt voor LED verlichting. De transformator is gefabriceerd voor minimale belasting en het verbruik is zeer laag.

Wanneer de spanning van de gewikkelde transformator precies 12V is kunt u LED verlichting op een dergelijke transformator aansluiten, maar in de basis raden wij het niet aan. LED werkt helemaal niet op een elektronische transformator en een gestabiliseerde transformator voor LED is dan ook favoriet. Op deze manier werkt uw LED verlichting optimaal en wordt er zo min mogelijk energie verbruikt. U merkt dat een LED transformator zorgt voor minimale belasting op de lamp en laag is in energieverbruik.

 

12V halogeen vervangen met LED

Wanneer u een 12V halogeenlamp gaat vervangen voor LED is dat een verstandige keuze. U verbetert op deze manier het licht en u reduceert het verbruik. LED kan allerlei soorten tinten wit uitzenden en ook de sfeervolle kleur van halogeen. Bij het vervangen van LED is het belangrijk goed op de transformator te letten zoals eerder in dit artikel aangegeven en de transformator te vervangen wanneer dat nodig blijkt. U wilt LED verlichting die optimaal functioneert en dat kan alleen wanneer u de systemen juist op elkaar afstelt. Op dat moment profiteert u van een lager energieverbruik, licht in de gewenste kleur en de levensduur van LED verlichting.

Bij Ledhandel.nl bent u op de juiste locatie voor alles dat met LED verlichting te maken heeft. U vindt hier 12V LED verlichting en allerlei LED gerelateerde artikelen als LED dimmers, LED voedingen, LED spots, LED schijnwerpers en nog veel meer. Alle producten van Ledhandel.nl zijn van het merk Ledika, een professionele naam binnen de LED verlichting. Wanneer u op werkdagen voor 22:00 bestelt wordt uw bestelling dezelfde dag nog met Post NL verzonden. Alle bestellingen vanaf €50,- worden gratis in Nederland en België verzonden en op alle LED verlichting van Ledhandel.nl zit 2 jaar fabrieksgarantie.

 

Bronnen:
http://www.ledlampendirect.nl/LED-trafo-12V-of-halogeen-trafo-12V.html
https://www.dmlights.be/help/verlichting/vervang-gloei-halogeenlampen-led-lampen/

 

Reacties

  1. J.A. Ransdorp J.A. Ransdorp

    Zeer leerzame informatie op de website, want het is inderdaad moeilijk om te kiezen.
    Wij gaan in een nieuw appartement wonen, waarin we zowel onze oude armaturen met halogeen, normale gloeilampen en ook Led zullen toepassen. Er worden nu een 9-tal 60-600W dimmer/schakelaars geplaatst. De vraag is of deze voor Led geschikt zullen zijn en wij hebben uit de informatie al wel begrepen dat wij dit na moeten vragen bij de installateu!! probleem zal in de Dimmers kome

  2. Danielle Veraart Danielle Veraart

    Bent u op zoek naar een uitgebreide handleiding en stappenplan hoe u halogeen kunt vervangen door LED? Bekijk dan deze pagina: https://www.groenestroomshop.nl/blog/Halogeen-vervangen-door-LED. Hier vindt u ook een handig filmpje zodat u weet welke LED lamp u het beste kunt kopen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.