Waar u op moet letten als u LED-strips vergelijkt

  • Geplaatst op
  • Door Richard C. Sirach
  • 0
Waar u op moet letten als u LED-strips vergelijkt

Op zoek naar de beste LED-strips? In dit artikel vertellen wij u waar u op moet letten, zodat u altijd de beste strips koopt.

LED-strips vergelijken? LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. In dit artikel geven wij u inzicht in de verschillende soorten en wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste LED-verlichting te kiezen. Daarbij vindt u een handig stappenplan om een LED-strip te kopen die bij uw toepassing past.
 

1.   Kleur van LED-strip kiezen

LED-strips zijn te koop in één kleur of multicolor op basis van RGB. U kunt elke kleur eenvoudig weergeven met een bijgeleverde afstandsbediening. Wanneer u helder wit wilt weergeven is het van belang om voor een hoge wattage te kiezen.
 

Bij veel multicolor LED-strips is het niet mogelijk om helder wit uit te stralen, u kunt op dat moment het best voor een hoger wattage kiezen of voor een LED-strip die enkel de kleur wit uitstraalt. Kies voor een lager wattage wanneer u van sfeerverlichting houdt. Qua energieverbruik is het verschil bij LED vrij klein, wat dat betreft hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken over fel of warm licht.
 

2.   LED-strips voor binnen of buiten

Bent u er al uit of u de LED-strips voor binnen of buiten gaat gebruiken? LED-strips voor buiten zijn bestand tegen invloeden van water, wind en veranderingen in het weer. Wanneer u LED-strips alleen binnen gebruikt volstaat een ander soort.
 

Als u een tuinhuisje wilt verlichten is het raadzaam om hier ook een waterbestendige LED-strip voor te gebruiken. Dit geldt tevens wanneer u de LED-strip binnen in een tuinhuisje aanbrengt. Vocht krijgt buiten en ook binnen in een schuurtje vat op LED-strips, waardoor waterbestendige LED-strips voor buiten dan ook vereist zijn.
 

3.   Dimbare LED-strips

Wanneer u naar variatie zoekt in de lichtsterkte van LED-strips is het raadzaam om voor dimbare LED-strips te kiezen. U kunt uit verschillende soorten dimmers kiezen, maar niet elke dimmer is geschikt voor LED verlichting. U heeft speciale LED dimmers nodig. Deze kunt u bij gespecialiseerde webwinkels of bij een bouwmarkt kopen.
 

Dimbare LED-strips werken perfect voor ruimtes waar u het licht regelmatig wilt aanpassen. Iedere situatie vraagt weer om een andere lichtsterkte. De dimmer helpt de lichtsterkte in een handomdraai om te zetten. Zo blijven uw ruimtes altijd op de juiste manier verlicht.
 

Daarbij zijn dimbare LED-strips ook ideaal wanneer u vooraf niet zeker bent over de benodigde lichtsterkte in een ruimte. U wilt iedere ruimte een bepaalde uitstraling geven, maar nooit een te felle of te donkere omgeving creëren. Met dimbare LED-strips komt iedere ruimte in uw woning volledig tot recht.
 

Ledhandel.nl heeft een breed assortiment aan LED-strips en levert ook bijbehorende dimmers. Al onze LED-strips zijn dimbaar. Bekijk het assortiment om een indruk van de mogelijkheden te krijgen. In de webwinkel vindt u onder andere RGB LED-strips met afstandsbediening, koppelstukken en LED-strips in één kleur.
 

Wanneer u voor 19:00 bestelt wordt uw bestelling op werkdagen dezelfde dag verzonden. Vanaf €50,- is de verzending in Nederland en België altijd gratis via PostNL. Onze producten zijn van het professionele merk Ledika en worden altijd geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.
 

U kunt naast LED-strips ook terecht voor LED schijnwerpers, LED TL buizen, LED voedingen, LED spots, LED panelen, LED lampen en LED inbouwspots. Neem een kijkje in de webwinkel voor al onze producten. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.