Hoeveel LED-strips kunt u aan elkaar verbinden?

Hoeveel LED-strips kunt u aan elkaar verbinden?

Volg dit eenvoudige stappenplan om het verbinden van LED-strips een stuk gemakkelijker te maken. LED-strips verbinden kan iedereen!


Het verbinden van LED-strips roept vaak veel vragen op terwijl het vrij gemakkelijk is. In dit artikel ontdekt u hoe het verbinden van LED-strips precies werkt en wat u voor het verbinden van LED-strips nodig heeft. Op deze manier kunt u op een professionele manier verlichting aanleggen en er langdurig van genieten. Voor het verbinden van LED-strips heeft u de volgende zaken nodig:
 

 • Transformator: u heeft een transformator nodig die geschikt is voor LED verlichting.
 • Dimmer: wanneer u LED verlichting wilt dimmen heeft u een dimmer nodig om op het systeem aan te sluiten. LED-strips met één kleur zijn meestal te dimmen met een 12V of 24V dimmer.
 • RGB afstandsbediening: werkt u met een RGB LED-strip? Dan heeft u een afstandsbediening nodig om de kleur aan te passen. Bij veel LED-strips wordt deze afstandsbediening meegeleverd.
 • Koppelstuk: om LED-strips te verbinden heeft u een koppelstuk nodig waarmee dit mogelijk wordt. Voor LED-strips met één kleur en meerdere kleuren heeft u verschillende koppelstukken nodig.
 • Adapter: om een transformator aan te sluiten heeft u een bijbehorende adapter nodig.
 • Aansluiting op het lichtnet: u heeft een aansluitstuk op het lichtnet nodig om spanning op uw LED-strips te zetten.
 
  

LED-strips aan elkaar verbinden

 

U kunt LED-strips niet onbeperkt verbinden. Afhankelijk van uw systeem is er een maximum en wanneer dit overschreden wordt werken de LED-strips niet. Eventueel kunt u versterkers gebruiken wanneer u een grote hoeveelheid LED-strips verbindt. Gebruik het volgende stappenplan:
 

 1. U dient allereerst het totale verbruik van een LED-strip uit te rekenen. Op elke LED-strip staat het verbruik aangegeven, meestal per meter. Reken uit hoeveel meter u heeft, wat het verbruik per meter is en daarmee het totale verbruik in Watt.
 2. Bedenk welke onderdelen u nodig heeft. De controller heeft een bepaalde capaciteit en deze capaciteit vult u eventueel aan met versterkers wanneer dat noodzakelijk is.
 3. Per versterker heeft u voeding nodig en dat geldt ook voor de controller. Eventueel kunt u al het materiaal ook op één grote voeding aansluiten.
 4. Wanneer u met een RGB LED-strip werkt kan het noodzakelijk zijn om alle kleuren te verbinden wanneer u één kanaal tot uw beschikking heeft.
 5. Wanneer het systeem werkt kunt u de LED-strips vastzetten met een plak rand en van uw LED verlichting genieten.

  

LED-strips en aanvullend materiaal bestellen

 

Weet u precies welke materialen u nodig heeft? Dan is het mogelijk om de benodigde materialen direct in onze webwinkel te bestellen. Weet u niet precies of uw systeem werkt met de materialen zoals deze nu op uw bestellijst staan? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een techneut, ervaringsdeskundige of een gespecialiseerde webwinkel. Het zou zonde zijn wanneer u niet direct het juiste materiaal heeft!
 

Via Ledhandel.nl kunt u LED-strips, voedingen, dimmers en andere benodigdheden bestellen. Wanneer u op werkdagen bestelt worden bestellingen voor 19:00 dezelfde dag verzonden. Bij bestellingen vanaf €50,- is de verzending volledig gratis naar elke locatie in Nederland of België. Op alle verlichting geldt 2 jaar fabrieksgarantie en u kunt rekenen op professioneel materiaal van het merk Ledika. Neem gerust een kijkje in de webwinkel om ons assortiment te zien. 
 

Reacties

 1. Hans van Swoll Hans van Swoll

  Geavhte heer, mevrouw,
  Ik wil bij u kopen een stuk LED strip van 5 m voor aansluiting op een 220V 16 A voeding.
  Ik ga ervanuit dat bij dat stuk van 5 m: een LED drive transformator plus een 220V eurostekker zit.stekker.
  Nu wil ik die 5 m gaan verdelen over een afstand van ca 24m. Ik moet dus knippen.
  Mijn vragen.
  Wat is de kortste afstand , die ik kan knippen? Met andere woorden wat is het maximaal aantal knipstukken?
  Kan ik de knipstukken met draad en adapters aan elkaar verbinden, zodanig dat ik geen extra LED drives/trandformatoren nodig heb.
  Kan ik op deze manier die 5 m LED strip verdelen over 24 m of moet het anders?
  Met vriendelijke groeten.

 2. Henk Hermens Henk Hermens

  Goedemiddag,  Ik heb even advies nodig;  Ik ben bezig met de bouw van een tuinhuisje. Dat gaat aardig lukken maar waar ik tegenaan loop is het volgende;  Ik wil aan de buitenkant – onder de koof- verlichting aanbrengen.

  Wat ik voor ogen heb is een mooi lijstje van ongeveer 1 cm breed wat ik kan infrezen en waarin een ledstrip kan worden gemonteerd.

  De lengte hiervan is linker en rechterkant à 4 meter en de voorkant 6 meter. ( koppelbaar zodat met één druk op de knop alles aan gaat)

  Deze wordt aangesloten op de rest van de buitenverlichting en moet– met afstandsbediening- dimbaar zijn.

  Is dit te realiseren met artikelen van Ledhandel?
  Met vriendelijke groet,

  Henk Hermens
  06-10012601

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.