Op deze informatie moet u letten als u LED verlichting koopt

Op deze informatie moet u letten als u LED verlichting koopt

Staat u op het punt om LED verlichting te kopen? Vind hier alle aandachtspunten op een rij.


Bij het kopen van LED verlichting zijn er een aantal zaken om rekening mee tehouden. Wanneer u deze tips van de ConsumentenBond ter harte neemt wordt het kopen van LED verlichting een stuk eenvoudiger en heeft u er uiteindelijk meer plezier van. In dit artikel bespreken we de volgende aandachtspunten:

Let op de transformator wanneer u LED vervangt voor halogeen

Elke transformator kan een bepaald bereik aan qua wattage. Het is belangrijk om hier op te letten en zeker wanneer u halogeen voor LED gaat vervangen. Veel transformatoren zijn ongeschikt voor LED verlichting, omdat LED verlichting via deze transformatoren niet werkt of doordat u LED verlichting op deze manier schade toebrengt. Vervang eventueel de transformator wanneer de huidige transformator niet geschikt voor LED blijkt.
 

Spots vervangen voor LED

Wilt u spots vervangen voor LED? Dan is het noodzakelijk om op zowel de omvang als het energieverbruik te letten. Wanneer u grotere lampen gebruikt kunt u een enorme energiebesparing van soms wel 80% maken. Bereken de terugverdientijd om uw aankoop te rechtvaardigen.
 

TL buizen vervangen voor LED

TL buizen geven veel licht en worden vaak intensief verbruikt. Wanneer u TL buizen vervangt door LED is dat dan ook een zeer renderende investering door de hoeveelheid energie die u daarmee gaat besparen. Een TL buis brandt al snel 12 uur per dag en in sommige gebouwen soms zelfs 24 uur per dag. Vaak kunt u de investering van een LED TL buis al binnen 2 jaar terugverdienen. Let bij aankoop van een LED TL buis extra goed op de terugverdientijd en neem de intensiteit van het gebruik mee.
 

LED-strips kopen

Wanneer u LED-strips koopt is het belangrijk om verschillende zaken in acht te nemen. Allereerst is het belangrijk om de voeding en koppelingen mee te nemen in het aankoopproces. Wanneer u LED-strips koopt is er namelijk meer nodig dan enkel de LED-strips. Denk aan voeding, koppelingen en andere toebehoren om het systeem werkend te krijgen. Reken het energieverbruik door, het aantal meters aan LED verlichting dat u nodig heeft en eventueel het materiaal om het geheel netjes weg te werken.
 

Tips om mee te nemen bij de aankoop van LED

Wanneer u heeft bepaald of de aankoop van LED gerechtvaardigd is en wanneer u weet welke vervangende LED-lamp u nodig heeft is het raadzaam de volgende vragen te stellen:


1) Welke fitting heb ik nodig voor mijn LED lamp? Er bestaan fittingen voor spotjes, steeklampjes en LED gloeilampen.

2) Hoeveel Watt heb ik nodig? Een LED-lamp van 10 Watt is ongeveer even sterk als een spaarlamp van 12 Watt of een gloeilamp van 60 Watt.

3) Welke lichtkleur heb ik nodig? Sommige LED lampen kunt u afstellen op kleur en andere LED lampen stralen één kleur uit.

4) Wilt u een LED lamp dimmen? Wanneer u een LED dimmer nodig heeft is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij de aankoop van uw LED verlichting.


Ledhandel.nl is gespecialiseerd in alles dat met LED verlichting te maken heeft. Neem een kijkje in onze webwinkel om al uw benodigdheden te vinden. Heeft u nog steeds vragen? Dan zijn wij zowel telefonisch als per e-mail beschikbaar. Wij helpen u graag! 

 

Reacties

 1. Wim van der Burght Wim van der Burght

  Hoi Rudolf,

  Jazeker, kijk eens op:

  http://www.ledhandel.nl/led-schijnwerpers/led-schijnwerper-daglicht-wit/

  Mvg Ledhandel.nl

 2. rudolf Smeets rudolf Smeets

  Graag informatie en prijzen voor sterkere Ledika LED Schijnwerper (t/m 150W)
  Bestaan ze ook voor 70W of 80W?

 3. Mieke Mieke

  Fijn alle puntjes van aandacht waarmee je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van ,in mijn geval, downlight led verlichting. http://www.led-power.nl/downlights.html

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.